Українцям важливо підтримати поляків у розслідуванні смоленської авіакатастрофи — Валентин Наливайченко


 

Українцям важливо підтримати правду про авіакатастрофу, що сталася у квітні 2010 року під Смоленськом, для того щоб весь світ підтримав розслідування про теракт, який стався в українському небі у липні 2014 року.

Так вважає лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.

 

 

“Мене особисто вразив цей теракт. Знав і президента Качинського, і директора інституту національної пам’яті Яуша Куртику. Довгі роки працював з ними, коли розсекречували архіви КДБ, коли відновлювали історичну пам’ять про УПА. У  нас була повна співпраця і взаємоповага. Це національна трагедія і для поляків і для українців. Загинула еліта нації, яка була прихильною до України”, – розповів політик в ефірі телеканалу “Правда.ТУТ”.

 

Валентин Наливайченко зауважив, що польська сторона вже оприлюднила результати власного розслідування:

“Найголовніше на що варто звернути увагу у цьому підставному злочині, що стався на території РФ, яку реальну висоту надавали російські диспетчери польським льотчикам і якою насправді була висота при заході на посадку польського літака!”

Нагадаємо,авіакатастрофа під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року. Літак розбився при заході на посадку в аеропорт. На його борту перебували 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський з дружиною та майже уся польська еліта. Вони летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.

 

Про необхідність повернення уламків літака з Росії до Пльщі раніше заявляв і координатор Руху «Справедливість», посол Маркіян Лубківський

Повний випуск програми «Паралелі» на телеканалі «Правда.ТУТ»