Валентин Наливайченко: вимагаю від влади звіту про результати воєнного стану


Влада повинна прозвітувати про результати введеного в Україні воєнного стану та розповісти, що було зроблено для визволення захоплених Росією українських моряків і коли вони повернуться додому.

Про це заявив лідер партії «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Він підкреслив: прозвітувати мають і уряд та силовики. Влада ж повинна передусім відповісти на два ключових питання: що зроблено для звільнення українських моряків та суден і коли вони повернуться додому.

За словами Наливайченка, запровадження воєнного стану викликало більше запитань, ніж дало відповідей, в тому числі і у міжнародних партнерів України.

Політик наголошує, що воєнний стан – це зброя проти агресора, а не спосіб маніпуляцій чи залякування громадськості. Саме тому, на його думку, влада має дати чіткі відповіді щодо ризиків посилення зовнішньої агресії, стосовно приведення у відповідність систем цивільного захисту населення, підвищення боєздатності Збройних Сил України.

Наливайченко також висловив вдячність міжнародним партнерам України, зокрема – США, Великій Британії, ЄС та НАТО, які, за його словами, уважно відстежували перебіг воєнного стану і не дали розгорнутися як російській агресії, так і можливим маніпуляціям з боку української влади.