Влада провалила іспит на професійність та людяність


?Як і ви, друзі, я прикро вражений тим, що останніми днями відбувається на українсько-польському кордоні та й на інших кордонах України.

❗️Десятки тисяч наших громадян – в чергах вдень і вночі, з дітьми, без допомоги, без води, без засобів захисту, в жахливих, антисанітарних умовах!

⚠️Влада три місяці засідала, але навіть елементарно не підготувалася, щоб гідно зустріти своїх громадян, які повертаються з-за кордону, та повернути їх додому, до родин.

❓Що ж саме треба було зробити? Я писав про це неодноразово, вимагав від влади дій!

✅Перше: необхідно було завчасно розгорнути додаткові санітарні та епідеміологічні модулі на кожному пункті пропуску через кордон. В тих модулях можна було надавати необхідну допомогу людям – роздавати воду, маски, дезінфектанти, проводити медичний огляд.

?Нічого не зроблено.

✅Друге, що треба було організувати, це задіяти стратегічне державне підприємство — «Укрзалізницю». Підтягнути вагони, електрички, потяги і з готовим транспортом чекати біля кожного КПП, забирати людей, доставляти до місця проживання.

✅Третє, що мала зробити влада – і президент, і уряд, і РНБО,– завчасно домовитися з польською стороною про умови пропуску людей через спільний кордон та про інформування – хто і коли придбав квитки і куди прямує.

‼️ І найголовніше. Те, що ми побачили протягом останніх днів, свідчить тільки про одне: карантин влада використала лише для того, щоб залякати людей. А насправді карантин має означати для влади дію, допомогу і мобілізацію всіх ресурсів на допомогу громадянам.

?Цей іспит влада, на жаль, провалила. Іспит на професійність та людяність.