Закордонні українці — народні посли України


Замість поясу безпеки навколо України — чергова напруга на кордоні.

Негайно потрібна двостороння угода з Угорщиною, де чітко будуть прописані і роз’яснені проблемні питання  взаємовідносин. Угорщина має з повагою відноситися до територіальної цілісності України і не використовувати питання громадянства проти наших національних інтересів.

А Україні треба перестати бути розмінною картою у чужій грі. Владі треба наважитись і українцям за кордоном, нашій діаспорі, видати українські закордонні паспорти.

Щоб кожен українець, який через сімейні обставини чи по роботі надовго виїхав за кордон, залишив би собі закордонний український паспорт. Щоб у закордонних українців було право вибору і право голосу на виборах! І коли вони захочуть повернутися – цей паспорт їм знадобиться!

Це питання зачіпає мільйони українців, тому — провівши відкриті фахові дискусії з експертами, юристами, Світовим Конгресом Українців, та вивчивши досвід інших країн, розробимо новий Закон про громадянство, який враховуватиме інтереси  мільйонів закордонних українців. Щоб жоден з них не відчував, що він з острахом повертатиметься на рідну землю.

Маємо запровадити найкращу європейську практику і надати громадянство українським осередкам і таким чином зробити їх, якщо хочете, народними послами України!