Реформа прокуратури неможлива без її повного очищення — Наливайченко


«Батьківщина» наполягає на повному оновленні та очищенні органів прокуратури. На цьому наголосив народний депутат Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу «Рада».

Головне завдання прокуратури – це захист громадян. Кожен українець має мати впевненість, що при зверненні до прокуратури отримає належний захист.

«Ми стоїмо на жорсткій позиції – повне оновлення та очищення. Як у нас дізнаються про існування прокурора? Є дорогий маєток, значить є і прокурор. А ми наполягаємо: головне завдання прокуратури це захист громадян. Кожен українець має мати впевненість, що при зверненні до прокуратури отримає належний захист. Саме такими захисниками від держави мають стати прокурори», — сказав Наливайченко.

Як зазначає Валентин Наливайченко, очищення означає відсторонення від посади та притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до корупції та конфіскацію у бюджет незаконних статків та маєтків, а також скорочення кількості прокурорів, яких в країні понад 15 тисяч.

«Маємо діяти жорстко та рішуче. Іншого шляху реформування прокуратури, ніж її повне очищення та оновлення, не існує», – переконаний він.