Валентин Наливайченко: На серверах ситуативної кімнати АП — державна таємниця


Головний детектив тижня — усе обладнання з ситуативної кімнати президента зникло. Щезли навіть стільці. Які потім знайшлися в новому офісі партії екс-президента Порошенка. Що насправді сталося? Хронологія детективу далі.

На серверах ситуативної кімнати АП — державна таємниця.

Потрібно терміново відкривати кримінальне провадження і повертати сервери. Так Валентин Наливайченко прокоментував цю ситуацію в інтерв’ю телеканалу ІНТЕР.

Ситуативна кімната в Адміністрації президента. Її мільйони українців доволі часто бачили в новинах, як такий собі офіційний антураж. За часів Януковича, це була банкетна зала. За часів Порошенка — воєнний кабінет. Місце, де вели найсекретніші переговори в країні.

А ще тут був прямий телефонний зв’язок зі світовими лідерами. Зараз ані телефонів, ані моніторів та ані столів.

Досі не зрозуміло, куди поділася техніка з ситуаційної кімнати на Банковій. Що містилося на серверах? І головне, навіщо її поспіхом вивезли з Адміністрації президента.

«Мабуть за звичкою. Як мільярди в офшори вивели, так і вирішили вже з моніторами поступити, і з меблями. Насправді це все сумно. Насправді це все виглядає так, що на керівництві держави були люди, які в принципі не розуміли, що таке державна таємниця, що таке безпека країни», — говорить Валентин Наливайченко, лідер руху «Справедливість», колишній голова СБУ.

Так цю ситуацію нині коментує Валентин Наливайченко. Що таке державна таємниця — він розуміє, бо сам двічі очолював Службу безпеки України.

«Я попереджав про те, що на останньому етапі вже цієї влади Порошенка треба бути дуже уважними новій владі, щоб вони не спалили, не винесли, не знищили документи, сервери і інше, що може містити інформацію про їхню корупцію, про їхні незаконні вказівки, незаконні оборудки навіть, які я переконаний, також обговорювалися в цій кімнаті», — говорить Валентин Наливайченко, лідер руху «Справедливість», колишній голова СБУ.

З усім цим будуть розбиратися правоохоронці. У Державному бюро розслідувань вже розпочало слідство.

Сюжет телеканалу ІНТЕР