Наливайченко про головні загрози та можливості для України після виборів


Головною зовнішньою загрозою для України після президентських виборів залишається російська агресія, а внутрішньою – бідність та корупція. Таку думку висловив лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко в ефірі «Свободи слова» на ICTV.


Щодо можливостей, які відкриваються для країни після виборів, то Наливайченко зауважив, що, насамперед, потрібна політична воля нового президента для наведення порядку в країні.
«Можливості відкриваються тоді, коли починаєш діяти. Без стремління човен не пливе. Тому і головне стремління нового президента має бути – очистити владу від корупції, нарешті набратися сміливості і внести в парламент закон про імпічмент та закон про заборону займатися бізнесом у владі», — сказав він.

Серед першочергових завдань нової влади політик також назвав очищення та оновлення правоохоронних органів та запуск Антикорупційного суду.

Щодо загроз російського втручання у вибори в Україні, то лідер Руху «Справедливість» виділив три аспекти, на якому повинні зосередитися наші правоохоронні органи. Це – захист ресурсів ЦВК від хакерських атак, забезпечення безпеки на виборчих дільницях та перекриття потоку кримінальних грошей в Україну.