Реституція – це відновлення справедливості! Валентин Наливайченко в Одесі


Сьогодні в Одесі кандидат в президенти Валентин Наливайченко відвідав історичне місце – Католицький квартал і Собор Успіння Пресвятої Діви Марії.

Зустріч з владикою Броніславом Бернацьким

Під час зустрічі з владикою Броніславом Бернацьким Єпископом Одесько-Сімферопольської Дієцезії Римської католицької церкви та прихожанами кафедрального собору Валентин Наливайченко зауважив, що Україна має ухвалити Закон про реституцію — повернення церковного майна, відібраного за роки радянської влади.

“Реституція – це необхідна умова для країни кандидата на вступ до ЄС, і цієї вимоги європейського законодавства має дотриматися і Україна”, – наголосив кандидат у президенти.

Відновлення історичної правди, розкриття архівів КДБ, зокрема, і про відібране церковне майно – цим особисто займався Валентин Наливайченко, коли очолював Службу безпеки України.

“Переконаний, повернення раніше відібраного в церков майна зміцнить довіру до влади і відновить справедливість. Так вже зробили наші сусіди – європейські країни. Тепер черга за Україною”- наголосив Валентин Наливайченко.

В Одесі лідер Руху “Справедливість” також відвідав знакове місце – інститут В. Філатова, де працювала простою медсестрою його мама Валентина. Батьки Валентина Наливайченка зустрілися саме в Одесі.

“Маю змогу порівняти побачене з розповідями мами про своє перше місце роботи. Бачу багато змін! Але треба державі підтримувати медицину і наукові інститути, знані на весь світ. І саме про це йдеться у моїй президентській програмі розвитку”, – поділився своїми враженнями кандидат у президенти.

Окрім цього, Валентин Наливайченко поспілкувався з журналістами місцевих ЗМІ і відвідав кілька телеканалів.