Наливайченко: чи знаєте ви, що таке офшор в офшорі?


Такого ще не було…

Це коли зареєстрований на Британських Віргінських островах офшор Порошенка-Гладковського «VERNON HOLDING Ltd» ввозить в Україну для Почесного консульства Сейшельських Островів картини всесвітньо відомих митців на 5 мільйонів фунтів стерлінгів або 180 мільйонів гривень!

Картини було доставлено в Україну чартерним літаком, який також належить одній із компаній Порошенка.

Відправником картин виступив «легендарний» офшор «VERNON HOLDING Ltd», якому належала «Ліпецька кондитерська фабрика» (РФ).

45 робіт, серед яких твори Казимира Малевича, Іллі Рєпіна, Костянтина Коровина, Івана Айвазовського, Ісаака Левітана.

Зауважую, що ці роботи були ввезені в Україну «для демонстрації під час проведення дипломатичних зустрічей». Відразу скажу, що ці роботи могли б прикрасити декілька залів Лувру, а не почесне консульство в спортивному клубі «5 елемент».

Уповноваженою комісією було встановлено, що картини поширилися приватними колекціями, а частина з них зникла.

Я відразу хочу сказати, що мова йде лише про один епізод діяльності владного офшора. Очевидно, що ці картини придбано на кошти нелегального походження та кошти несплаченого мита при ввезенні до України.

Тобто, насправді, Свинарчуком/Гладковським як тоді почесним консулом створено організовану злочинну схему і реалізовано її в інтересах своїх бізнес-партнерів під прикриттям консульської діяльності.

Отримавши ці матеріали і вивчивши їх, я можу сказати, що Україну втягнули в міжнародний злочин, який свого часу розслідувала Британська «Служба боротьби з організованою злочинністю» (SOCA).

Направив до Інтерполу документи для проведення розслідування!