Топ-10 фактів про кандидата в президенти Наливайченка, про які ви могли не знати


Лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко один з перших подав заявку на реєстрацію до ЦВК. Свою участь у президентських перегонах пояснює “бажанням змін в країні”. Наливайченко впевнений: Знає. Зможе. Зробить!

Ми зібрали Топ- 10 найцікавіших фактів про кандидата в президенти Валентина Наливайченка.

1.Народився і виріс в Запоріжжі. Батько — робітник на заводі. Мати — медсестра. За фахом — референт-перекладач з англійської мови та викладач. Окрім рідної української вільно володіє англійською, фінською і російською мовами. Має 12 річний дипломатичний стаж. Пройшов шлях від другого секретаря посольства України в Фінляндії до заступника міністра закордонних справ.

2. 22 травня 2009 року СБУ саме на чолі з Наливайченком порушила кримінальну справу за фактами злочинів ч.1 ст.422 Кримінального кодексу України, тобто за вчиненням Геноциду в Україні у 1932-1933 роках, від якого загинули мільйони невинних людей. За рік суд офіційно визнав Голодомор геноцидом українського народу.

3. У Росії проти Наливайченка Слідчий комітет порушив 4 кримінальні справи.

Слідком РФ порушив проти Наливайченка 4 кримінальні справи

4. СБУ на чолі з Наливайченком активно брала участь в реалізації євроатлантичної стратегії України. Наливайченко був ініціатором створення спільної робочої групи «Україна-НАТО» з питань військової реформи.

5. У квітні 2018 року депутат Олександр Онищенко в своїй скандальній книзі «Петро п’ятий» заявив, що Адміністрація Президента заплатила понад $2 млн. депутатам ВР, щоб вони проголосували за відставку Валентина Наливайченка з посади голови СБУ в 2015 році.

6. Наливайченко став ініціатором розсекречення архівів КДБ УРСР для усіх охочих. У відкритих для публічного перегляду архівах СБУ були опубліковані досьє репресованих в СРСР українців. У центральному київському архіві СБУ були доступні для широкого ознайомлення близько 200 тис. справ, розташованих в десяти сховищах. В обласних архівах спецслужби містилися ще 800 тис. справ. Значна частина цих матеріалів пов’язана з долею понад 720 тис. репресованих радянським режимом громадян СРСР. Через десятки років люди нарешті дізналися про долю своїх рідних і близьких.

7. Фахівці з команди Валентина Наливайченка «Справедливість» розробили на основі естонського досвіду програму електронного урядування -«Цифрова Україна». Завдяки її впровадженню люди отримають доступ до всіх реєстрів, зможуть проконтролювати сплату податків та інших платежів, вдасться подолати бюрократію, уникнути черг і хабарів при реєстрації бізнесу, майна, землі, отримання різних юридичних дозволів. Завдяки програмі усі сплати митних платежів та рух товарів можна буде проконтролювати через інтернет будь-якому громадянину України.

8. Минулого року Валентин Наливайченко заявив про передачу зібраних ним документальних підтверджень про корупцію у вищих органах української влади американському Мін’юсту. Він уточнив, що в матеріалах справи фігурують Порошенко, Кононенко та інші урядові особи з їх офшорними компаніями.

«Дійсно, я передав всі підтверджуючі документи для того, щоб і в Україні, і в США в рамках кримінальних справ були названі прізвища, назви офшорних компаній, а головне, щоб були покарані люди, які організували виведення і крадіжку грошей з України», — заявив Наливайченко.

9. У катастрофі зі збитим малайзійський Boeing-777 саме Наливайченко першим звинуватив РФ. За його словами, під час знищення проросійськими терористами малайзійського літака над Донецькою областю повинен був бути російський літак «Аерофлоту», який прямував рейсом AFL-2074 Москва-Ларнака, що стало б приводом – своєрідним  Casus belli — для повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

10. З початку збройного конфлікту на сході України, СБУ, очолювана Наливайченком, була задіяна у військовому конфлікті. За час проведення антитерористичної операції СБУ були затримані і знешкоджені ряд шпигунів, диверсантів і високопоставлених бойовиків. Ініціював створення Міжвідомчого центру звільнення полонених та заручників. Було звільнено 2716 українців.