Валентин Наливайченко представив власний план реформування медичної галузі


Якісна і доступна медицина для всіх. Аби це стало реальним, галузь має фінансуватися щонайменше на рівні семи відсотків від ВВП. Переконаний кандидат в Президенти України, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Власний план реформування не лише медичної галузі, а економіки в цілому він представив громаді Львова.

«Ми повернемо вкрадене з офшорів. Це мільярди доларів. Я сьогодні про це говорив на зустрічі з трудовим колективом. В бюджеті більше не буде такого несправедливого розподілення, коли владі все, а людям — нічого», — наголосив політик.

Валентин Наливайченко вважає, що медики мають отримувати пристойну зарплату. Натомість чимало лікарів в Україні заробляють трохи більше чотирьох тисяч гривень на місяць. Тому масово виїжджають за кордон.

«Вся біда в тому, що можновладці не лікуються в Україні. Вони не можуть збагнути. Бо в них є власні лікарі за кордоном, які надають їм допомогу. Консультативну, профілактику. І тому вони далекі від проблем медицини», — додала Любов Слєпова, заслужений лікар України і довірена особа кандидата у президенти.

За словами Валентина Наливайченка, майбутній президент в першу чергу має дбати про здоров’я нації, якість медичних послуг, доступність ліків і пристойну оплату праці.