Україна повинна адекватно відреагувати на санкційні дії Кремля і ввести нові обмеження


«Політичною грою в списки», назвав лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко розширення Російською Федерацією переліку громадян і підприємств України, які підпадуть під російські санкції.

За його словами, формування списку не піддається ніякому здоровому глузду і логіці. Принципи формування санкційного списку мають виключно політичний характер. Отже, мова йде про політичні ігри Російської Федерації, яка намагається «вкинути» в українське суспільство дискусію з приводу фігурантів списку.

Водночас, Наливайченко застерігає, що в цьому санкційному списку РФ, який не публікується для громадськості, є реальні українські герої: бойові офіцери та солдати, які щодня воюють на фронті, реально стримуючи ворога.

Україні, на думку Валентина Наливайченка, потрібно спільно із західними партнерами впевнено рухатися шляхом посилення і розширення діючих санкцій проти Російської Федерації. За словами політика, українська сторона повинна провести консультації перш за все з США, Великою Британією і ЄС, в тому числі, по Азовському пакету санкцій для звільнення українських моряків і суден. 

Стосовно безпосередньо українського санкційного пакета, то він має передбачати введення візового режиму з РФ, обмеження обігу рубля на території України, виведення російських власників з володіння стратегічними об’єктами української інфраструктури, зокрема енергетичної.