Вимагаю звіту про створення Вищого антикорупційного Суду


Політик зазначив, що необхідно передбачити відповідне фінансування діяльності Вищої антикорупційного суду

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко вимагає публічного звіту про стан створення Вищого антикорупційного суду.

«Суд повинен бути створений протягом 12 місяців з дня опублікування Закону, який вступив в силу чотири місяці тому. Тобто пройшла вже третину терміну», — нагадав Наливайченко в коментарі «Сегодня».

Політик нагадав, що зараз йде робота над проектом державного бюджету на наступний рік.

«Це означає, що необхідно передбачити відповідне фінансування діяльності Вищої антикорупційного суду. Закласти кошти на приміщення, зв’язок, техніку, персонал, заробітну плату і т. Всі ці витрати треба заздалегідь передбачити в бюджеті», — підкреслив він.

За словами Наливайченка, серед міжнародних партнерів України панує занепокоєння за швидкістю та ефективності процесу створення Антикорупційного суду.

«Щоб не сталося так, що суд зможе почати свою роботу не раніше 2020-2021 рр., А всі інші кримінальні справи будуть розвалені ще до початку його роботи. У разі недотримання термінів створення Антикорупційного суду, Україна може втратити політичну і фінансову підтримку міжнародних партнерів «, — застерігає політик.