17 липня 2014 року терористичний злочин агресор скоїв проти України і всього цивілізованого світу, — Наливайченко


Сьогодні два роки від трагедії, яка забрала життя сотень людей з 10 країн світу. МН 17 — найстрашніша авіакатастрофа в історії Європи та України.

Вже 19 липня 2014 СБУ оприлюднила знімки пересування системи ‘Бук-М1’ територією, підконтрольною сепаратистам. Установку привезли з Росії за день до катастрофи і повернули вночі після збиття лайнера. Ми змогли вказати навіть точку ймовірного пуску — в районі міста Торез. Згодом, саме наша версія буде підтверджена усіма міжнародними дослідниками.

Ціллю терористів був російський пасажирський літак «Аерофлоту», знищення якого мало спровокувати в Росії громадське обурення й сплеск ненависті до України.

Якби було збито літак «Аерофлоту», жертви і уламки впали б на територію, контрольовану силами АТО.
У горілчаних головах військового командування РФ так «гібридизувалося» виправдання військового вторгнення РФ відразу після катастрофи.

17 і після цього 18 липня ватажки терористів очікували введення збройних сил Російської Федерації. «Нова Росія» на тілах загиблих людей. Новий «порядок» з колорадською стрічкою на російських градах і буратінах.

Ще на посаді голови СБУ організував розслідування та домовився з міжнародними партнерами. Все для того, щоб український суд публічно покарав винних у знищенні мирного літака.
Зараз розслідування теракту має завершити Україна. Маємо організувати та провести публічний суд. Гіркину і його поплічникам має бути оголошено про підозру українськими слідчими. Суд в Україні має взяти в роботу всі матеріали, напрацьовані міжнародною групою з розслідування теракту. Насамперед Україною, Нідерландами, Малайзією, Австралією.

Україна має ініціювати відкрите судове засідання у цій справі, широко залучити міжнародних слідчих та прокурорів, свідків, родичів жертв терористичного акту. Такий підхід дасть змогу в українському суді за міжнародної підтримки довести і вину безпосередніх виконавців — військових РФ і їхніх поплічників — Гіркіна та його банди, а також керівництва РФ. Слід розуміти, що це зобов’язання нашої держави за Європейською конвенцією про боротьбу з тероризмом (ETS N 90).

17 липня 2014 року терористичний злочин агресор скоїв проти України і всього цивілізованого світу.