За 2 місяці влада не спромоглася організувати необхідне виробництво антисептиків


?Думаю, досить вже новин про те, як з України вивозять респіратори і маски, як влада неспроможна вирішити транспортне забезпечення лікарень, як, зрештою, немає тестів на коронавірус в областях і районах…

❗️Зовсім прикро бачити, як протягом двох місяців керівництво країни не здатне організувати виробництво і закупівлю, як мінімум, на рік наперед ВСЬОГО необхідного: респіраторів, масок, дезінфектантів, спецкостюмів та одноразових рукавичок для потреб громадян України, для захисту людей від вірусу.

✅Друзі, перше, що мала б зробити влада ще на початку року, — вийти на кожного українського виробника такої продукції та направити ПРЯМІ державні замовлення на весь рік, сплативши наперед!

✅Друге: визначити на інших держпідприємствах, замовити та оплатити додаткове обладнання для виробництва цієї продукції.

❗️Вважаю злочином те, що влада країни-виробника та експортера величезних об’ємів спирту не забезпечує людей дезінфектантами у достатній кількості та за соціальними цінами! Майже у кожній області є спиртзаводи.

‼️Контроль та недопущення контрабанди та спекуляцій – робота правоохоронних органів. Профанація – відволікати антитерористичний спецпідрозділ «Альфа» на антибордельний рейд в Харкові та ще й піаритися на цьому!

‼️Третє: у керівника штабу (президента) на столі має бути ЩОДЕННЕ (!) зведення, скільки вироблено, оплачено і доставлено в регіони.

❗️Четверте: кожне галузеве міністерство має вирішувати свою частину завдань, щоб система працювала: Мінфін — оплата; Мінтранс — доставка; Мінекономіки — закупівля та контракти; МОЗ — щоденне замовлення за запитами лікарень; Мінрегіонбуд — щоденна робота з кожною ОТГ, районом, областю і т.д.

✅Так має працювати влада. Не у відеороликах, а в реальності.