Валентин Наливайченко наполягає на відстороненні прем’єра від посади


Народний депутат від «Батьківщини» Валентин Наливайченко вважає, що прем’єр-міністр та його міністри повинні бути відсторонені від посад.

Про це він сказав журналістам, коментуючи нарахування окремим міністрам та їхнім заступникам захмарних премій.

«Нарахування величезних премій урядовцям є незаконним, і персональну відповідальність за це несе прем’єр», — сказав депутат.

На його переконання, Рахункова палата повинна перевірити підстави такого нецільового використанні державних коштів. Тим більше, коли в країні існує заборгованість із виплати зарплат, пенсій та інших соціальних виплат.

«Ми не хочемо бачити прем’єр-міністром людину, яка не має жодної програми розвитку економіки, наповнення Пенсійного фонду і підвищення зарплат», — пояснив Валентин Наливайченко.

За його словами, спочатку уряд демонстрував повний непрофесіоналізм, а тепер додалося і збагачення на посаді: «Уся проблема цього уряду в тому, що він дорвався до бюджету, як до корита, і думає: це все мені. Та ні, бюджет – це не ваш гаманець!».

«Наполягаю на відстороненні такого прем’єра від посади разом з усіма його міністрами, які нічим, окрім власного збагачення за 4,5 місяці не відзначилися», — наголосив народний депутат.