Валентин Наливайченко: Формула успіху України – це поєднання євроінтеграції та реінтеграції Донбасу, і головне – діяти!


9 грудня на переговорах у нормандському форматі українська делегація  має представити національний план відновлення миру. Відповідні пропозиції  та рішення будуть направлені президентові Володимиру Зеленському за підсумками  круглого столу «Євроінтеграція + реінтеграція Донбасу = формула успіху України», який відбувся у четвер, 28 листопада, у парламенті.

«Настав час новій владі підняти планку, в тому числі і над мінськими угодами, і діяти. Їхати 9 грудня у Париж треба з національним планом відновлення миру, відстоювати національні інтереси, а не ховатися за зачиненими дверима», — зауважив народний депутат від «Батьківщини», секретар парламентського комітету з питань інтеграції України з ЄС Валентин Наливайченко.

Під час заходу він ініціював створення в Україні об’єднавчої громадської платформи «Інтегрована Україна» (Integrated Ukraine).

«Від сьогодні починає діяти громадська ініціатива, яка втілюватиме у життя формулу успіху України, а саме – поєднання євроінтеграції  та реінтеграції тимчасово окупованих територій», – наголосив Валентин Наливайченко.

Учасники дискусії були одностайними: об’єднання двох ключових пріоритетів – це дія для успіху об’єднаної європейської України.

Однією з ключових ініціатив платформи «Інтегрована Україна» стане створення міжнародного економічного фонду для  реінтеграції та відбудови Донбасу.

«Реінтеграція Донбасу неможлива без економічної підтримки та фінансів. І країни-члени ЄС готові нам допомагати. Їм треба показати чіткий план дій і бачення – як ми будемо об’єднувати зусилля та працювати. Настав час об’єднати міжнародних донорів в єдиний міжнародний економічний фонд і спрямувати його на допомогу людям», — пояснив парламентарій.