Настав час для України застосувати режими недопущення фінансування тероризму — Наливайченко


«Батьківщина» підтримала проєкт Закону про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (№2179).

Під час розгляду законопроєкту в парламенті Валентин Наливайченко наголосив, що цей документ стосується надважливих питань національної безпеки та безпеки громадян України в цілому.

Він також звернув увагу, що «Батьківщина» закликає парламент фахово та на найвищому рівні враховувати положення Конвенції ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму.

«Настав час для України застосувати режими недопущення фінансування тероризму, боротьби з фінансуванням тероризму через цивілізовані практики та процедури. А це означає, що банківські установи будь-якої країни, й України в тому числі, інші юридичні особи у зручний спосіб повідомляють компетентним органам своєї держави про будь-які підозрілі операції, які пов’язані з наміром профінансувати правопорушення», – наголосив Валентин Наливайченко.

За законопроєкт про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення проголосували 278 народних депутатів.