Валентин Наливайченко: Закликаємо підтримати законопроєкт про підвищення статусу добровольця!



Підтримую законопроєкт №2045-1, треба Законом надати статус та соціальні гарантії добровольцям-захисникам.
Час захистити захисників!


Про це заявив з трибуни парламенту народний депутат від фракції Валентин Наливайченко.
«Сьогодні час сказати слово на захист українських добровольців, підтримати кожного, хто захищає країну. Ті, хто захистили нас, мають бути сьогодні захищені нами. Завдання депутата – захистити захисника», — наголосив він.

Валентин Наливайченко закликав усіх депутатів підтримати законопроєкт заради підвищення статусу українського добровольця
«Таких, які віддали життя, — 232 українця. Нас тут – 416 депутатів. Я думаю, що можемо та маємо вдвічі більше зробити для них, підтримавши добровольчий рух в Україні. Кожен має стати видимим, шанованим в нашій державі», — підсумував політик.


Як зазначено в пояснювальній записці, проектом запропоновано доповнити Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», додавши до переліку учасників бойових дій осіб, які у період до набрання чинності Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, добровільно захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і безпосередньо виконували бойові завдання антитерористичної операції в районах її проведення не менше ніж 30 календарних днів, у взаємодії із Збройними Силами України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України, Службою безпеки України та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами.


Крім того, законопроєктом також пропонується поширити відповідні державні соціальні пільги та гарантії на цих осіб та членів їх сімей.