Валентин Наливайченко: Земля має залишатися у власності громадян України


Як можна говорити про продаж землі,коли частина території перебуває під окупацією? 

Лідер руху«Справедливість» Валентин Наливайченко переконаний,  що земля має залишатися у власності громадян України.  Про це він заявив у програмі «Vox populi» на телеканалі ЗІК.

В.Наливайченко вважає, що продаж землі не можливий «за такої корупції, за такого безладу в країні, особливо, в питаннях земельного кадастру, виділення та сплати за користування земельними паями».

Крім того, наголосив він, не можна дозволяти приватизацію землі під час військової агресії РФ та окупації частини території України.

«Не можна дозволяти приватизацію землі. Особливо зараз – під час військової агресії Росії, коли частина Донецької та Луганської областей, АР Крим, наші українські землі окуповані російським агресором. Тому що хто її скупить? Правильно – олігархи, іноземні компанії, посередники і корупціонери  від цієї влади або попередньої», —  зауважив Наливайченко.

Політик переконаний, що земля має залишатися у власності громадян України.

«Земля — це те, що належить кожному українцеві, його дітям та внукам. Це найбільша цінність, яка є і повинна залишатися у власності українців», — резюмував лідер руху«Справедливість».

Він такожнаголосив, що новий Президент повинен «навести лад у земельному кадастрі, забезпечити справедливі сплати українцям за земельні паї, дати можливість фермерам й усім виробникам сільськогосподарської продукції працювати і заробляти».