Деокупація Донбасу: Валентин Наливайченко запропонував альтернативу Будапештському меморандуму


На заміну давно порушеному Росією Будапештському меморандуму, в Україні розроблено альтернативний проект. Він вже отримав назву «Угода про деокупацію».

Про це ObozTV розповів автор проекту, лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. За його словами, тільки такий документ може замінити Будапештський меморандум, який в односторонньому порядку був розірваний агресією РФ.

«Нам потрібна міжнародна угода з деокупації українських земель. Вона передбачає виведення військ і спецслужб російського агресора з тимчасово окупованих Донецької і Луганської областей та АР Крим», – заявив В.Наливайченко.

Він підкреслив, що цей документ має підписати міжнародна коаліція у складі США і країн-членів ЄС. Підписанти будуть тиснути на Росію, висуваючи їй вимоги про негайну деокупацію Донбасу і Криму.

Порушивши тему розриву договору про дружбу між Україною і Росією, політик також нагадав, що ще в перші дні російської агресії, перебуваючи на посаді голови СБУ, він розірвав усі раніше укладені угоди між СБУ і спецслужбами Росії.

«Між СБУ і ФСБ, між СБУ і Службою зв’язку РФ, між СБУ і Міністерством безпеки Росії. Я відразу запропонував парламенту, ще в кінці 2014 року, в тому числі і призупинити угоду про дружбу і співробітництво з РФ. Адже яка дружба і співпраця були останні п’ять років війни?» – обурився В. Наливайченко.