Валентин Наливайченко вказав, де слід шукати замовників Каті Гандзюк


Лідер руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що замовників нападу на активістку Катерину Гандзюк слід шукати в правоохоронних органах. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу ЗІК.

За його словами, знаючи, чим займалася Катерина Гандзюк, слідству варто було б ретельно перевірити усі схеми рейдерства в Херсоні та Херсонській області.

«І, в результаті, вийти на тих прокурорів та правоохоронців, які стоять за цими схемами… І я переконаний, що саме там, швидше за все, буде знайдено те кубло чи та людина, яка замовляла або мала причетність до залякування Каті Гандзюк та інших активістів Херсонської області», — вважає Наливайченко.

Напади на активістів та журналістів є серйозними суспільно небезпечними злочинами. І відсутність прогресу у розкритті цих справ, на переконання Наливайченка, є тривожним сигналом.

«Бо, як правило, нерозслідування цих справ означає, що хтось у владі зацікавлений приховати чи зупинити слідство, зацікавлений, щоб громадська увага до цієї справи вщухла, і, відповідно, ніхто не був покараний», — вважає він.

Наливайченко зауважив, що лише протягом останніх двох-трьох років в Україні сталося більше 50 інцидентів з громадськими активістами, і ці справи досі не розкриті. В тому числі і справи про напади на волонтерів руху «Справедливість».

«На п’ятьох наших активістів протягом останніх років було скоєно напади, підпали машин. І жодного розслідування, жодної реакції влади», — сказав лідер руху «Справедливість».