Валентин Наливайченко: під окупацією виборів не буває


«Це провокація»: жорстка заява про псевдовибори  в «Л/ДНР

Фейкові вибори так званих «керівників ДНР і ЛНР» стали черговою спробою російських окупантів легалізувати місцевих терористів і бандитів. Ватажки бойовиків та організатори псевдовиборів повинні понести сувору відповідальність згідно з українським законодавством. Про це заявив лідер руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі ObozTV.

«Треба бути чесними – це ніякі не вибори. Це була провокація. Вибирайте картоплю і капусту, і заодно – ось вам бандити, які вбивали і вбивають людей, тероризують місцеве населення на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Це суміш бандитів, яких окупант намагається легалізувати і зробити вигляд, що відбулись якісь вибори. Ось чому насправді жодних виборів не було – під окупацією їх взагалі не буває» — зазначив Наливайченко.

Політик наголосив, що ватажки терористичних організацій в Донецьку і Луганську несуть відповідальність за злочини війни.

«Це люди, які відповідають за розстріли, за місця захоронення невпізнаних тіл на тимчасово окупованих територіях. Це люди, які причетні до утримання заручників, викрадення людей, тортур», — заявив він.

Наливайченко переконаний, що місцеві бойовики та організатори так званих «виборів» повинні відповісти за свої діяння згідно з законами України.

«На мою думку, українська влада повинна зібрати усю доказову базу фальсифікацій і фейковості цієї провокації, використати ці докази в українських судах і покарати організаторів і російських агресорів, які стоять за кулісами», — підкреслив лідер руху «Справедливість».

Він наголосив, що проведення справжніх виборів на Донбасі можливе тільки за умови повного виведення з цих територій військ агресора.