Валентин Наливайченко виступає за створення Національного центру звільнення заручників та полонених


 

Лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко закликає владу до створення Національного центру звільнення заручників та полонених.

“На початку вересня 2014 за моїм наказом в СБУ було створено Міжвідомчий центр допомоги громадянам в питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти.
Із заручництва і полону було звільнено 2716 українських громадян. Настав час сконцентрувати цю важливу роботу в рамках єдиного Національного центру, який би об’єднав зусилля усіх міністерств та відомств, об’єднань добровольців, волонтерів, громадськості”, — заявив Наливайченко в коментарі виданню “Сегодня”.

За словами політика, Центр має опікуватися не лише питаннями звільнення наших громадян, але й пошуком пропалих безвісти. Він повинен мати окреме приміщення, належне фінансування, єдину закриту базу даних, постійний контакт з родичами.

“Ми щодня по крихті збирали інформацію, спілкувалися з матерями, опитували очевидців. Здійснювати пошук заручників, пропалих безвісти, загиблих – копітка праця, а оскільки проблема має загальнодержавний характер, то й займатися нею має не одне відомство, а держава”,- переконаний В. Наливайченко.