На Тернопільщині! (фото і відео)


Тернопільщину відвідав лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Візит розпочався з Бучача, де він привітав громаду зі століттям заснування «Союзу Українок».

— Ви, наші найдорожчі, надихаєте нас творити добро, надихаєте йти далі і ніколи не зупинятися. Ви — те велике серце, що береже Україну. Слава і низький уклін українській Жінці, – сказав політик.

Після зустрічі в будинку культури політик вшанув пам’ять Героїв Небесної Сотні біля стели в центрі Бучача і поклав квіти біля пам’ятника на відновленому цвинтарі Січових стрільців.

Місцеві жителі добре знають Валентина Наливайченка, адже він декілька років поспіль приїздить до стрілецьких могил. Бучацький «Союз Українок» ініціював ідею належного впорядкування, а також встановлення дубового хреста і символіки.

Після мальовничого старовинного Бучача політик вирушив до Тернополя. Валентин Наливайченко разом з представниками місцевого осередку «Справедливості» прогулявся центром міста і поспілкувався з місцевими мешканцями.

«Молюся за Вас. Бо саме Ви наша опора і справедливість. Зі святом Миру. Зі святом Різдва Богородиці», — привітала політика пані Надія з Тернополя. 

Лідер «Справедливості» зустрівся з місцевими журналістами і представив «Національний план дій» для відновлення миру.

Створенню цього плану передували зустрічі та переговори з міжнародними партнерами, ветеранськими, військовими та добровольчими організаціями на передовій.

Найперше план дій передбачає запуск оборонної промисловості оборонних заводів та підприємств, відновлення виробництва авіабудування, залізниці та іншої інфраструктури, створення для кожної області плану відновлення економіки.

У Національному плані дій відновлення миру найважливіший акцент зроблено на вирішенні проблем і наданні допомоги вимушеним переселенцям, йдеться про відбудову тимчасово окупованих регіонів. А ще обов’язковим є ухвалення Закону про Добровольчу армію.

— Україні потрібна Нова міжнародна угода, сторонами якої будуть Україна і країни США та Євросоюзу, — наголосив політик.

І ще один напрямок Національного плану дій відновлення миру – це гуманітарні дії, а саме звільнення політв’язнів, пошук зниклих безвісти українців та ідентифікація загиблих.

— «Національний план дій» – це відновлення миру, — переконаний Валентин Наливайченко.

— Головне – діяти!