Ініціюю створення «Національного інституту ідеології та державотворення»


В Україні необхідно створити «Національний інститут ідеології та державотворення», головною функцією якого має стати сучасна і якісна інформаційно-ідеологічна підготовка військовослужбовців, суддів, правоохоронців, дипломатів, службовців різного рівня.

Про це заявив Валентин Наливайченко на 25 ювілейному Форумі видавців у Львові.

На думку політика, тільки так можна системно протистояти ворожій пропаганді, імперським зазіханням, історичним фальсифікаціям та пропагандистським маніпуляціям.

Наливайченко вважає, що такий орган треба створити на базі «Національної академії державного управління при Президентові України».
«До речі, чому така інституція існує саме при Президентові, адже ми живемо у парламентсько-президентській республіці…», — зауважив Наливайченко і додав, що у разі його перемоги на майбутніх президентських виборах це стане одним із його перших політичних рішень.

У перший день роботи Форуму Наливайченко взяв участь у презентаціях книги британського історика Енн Епплбаум «Червоний голод» про голодомор в Україні та збірки «Діалог лікує рани» – книги-інтерв’ю з Блаженнішим Святославом авторства Кшиштофа Томасіка.

Зауважимо, що цьогорічний 25 ювілейний Форум видавців у Львові проходитиме з 19 по 23 вересня. Це — найбільший український книжковий форум та один з наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі.