Валентин Наливайченко: я проти «авторепресій» і за європейську модель


Свій варіант вирішення проблеми легалізації машин на європейських номерах запропонував лідер руху Справедливість, кандидат у президенти Валентин Наливайченко

  

«Я проти «авторепресій». Я за європейську спрощену модель легалізації таких автівок! Люди мають розмитнювати машини задешево, а потім їздити легально і раз на рік платити податок до місцевих бюджетів», – заявив політик на Закарпатті, де зараз перебуває з робочим візитом.

Валентин Наливайченко зауважив, що за відсутності нормальних доріг, гідних зарплат і пенсій люди часто не мають іншого виходу, ніж купляти такі машини: «не забороняйте! Дійте в інтересах людей, наповнюйте місцеві бюджети! Як сину довезти мамі хліба, як батьку завезти дитину до школи, коли транспорт не ходить в села? Потрібна машина!» — вважає лідер Руху «Справедливість».

За результатами нещодавнього опитування Соціологічної групи «Рейтинг», більшість українців виступають проти повної заборони на ввезення в Україну імпортних авто, виготовлених раніше 2008-2009 року.

62% українців вважають, що потрібно зменшити податки і зробити доступнішими імпортні автомобілі.

На сьогодні близько 420 тис «євроавтівок» пересувається Україною або у митному режимі транзиту, або тимчасового ввезення.  З них близько 125 тис знаходяться на митній території України з порушенням терміну.

Найкращим варіантом виходу із проблеми «євроблях» половина опитаних вважає дозвіл на їх розмитнення — але за умови зменшення податків.

Законопроект про «євроавтівки» зараз готують до другого читання у Верховній Раді.