У Чернівцях зростатиме “Насіння надії”


У селі Лашківка Чернівецької області Валентин Наливайченко допоміг засіяти городи місцевих жительок пшеницею.

 

У рамках проекту “Насіння надії” Валентин Наливайченко разом з командою привіз насіння канадської сортової пшениці, що майже вдвічі збільшить врожаї зернових у Чернівецькій області.

Допомагаючи по господарству місцевій жительці, яка охоче погодилася взяти участь у проекті “Насіння надії”, Валентин Наливайченко зазначив:

“Підтримали проект «Насіння Надії» разом з пані Ганною, пані Ольгою, пані Іриною та пані Жанною. Дякую чудовим і мудрим українкам за поради та спільну працю!»

Мета проекту – сприяти об’єднанню українських жінок-фермерів, підвищення ліквідності та розширення економічних можливостей для малих домогосподарств очолюваних жінками у сільській місцевості.

Проект буде реалізовано у квітні – серпні цього року у двох аграрних регіонах: в Чернівецькій області у трьох селах (с. Байраки Герцаївського району, с. Витиліка та с. Лашківка Кіцманського району) та у Донецькій області (с. Святогорівка Добропільського району)

Протягом першого року, координатори будуть допомагати жінкам ростити агрокультури та у подальшому викупати всю їхню продукцію.

Ініціатором проекту “Насіння надії” є американський політик Марсі Каптур, яка представляє штат Огайо в Палаті представників Конгресу США. Саме вона розповіла про проект Валентину Наливайченку під час його візиту до Сполучених Штатів.