Валентин Наливайченко відповів на питання академіків НАН та розповів про «Права людини та національну безпеку»


28 БЕРЕЗНЯ відбулося засідання клубу «Елітарна світлиця» на тему «Права людини та національна безпека» із циклу «Виклики часу: глобальні та національні».

Гості “Світлиці”: професор Ігор Гук, академік НАН України Ярослав Яцків, відомий правозахисник Євген Захаров, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

За словами Валентина Наливайченка, національна безпека напряму залежить від гідного ставлення держави до пробем простої людини. А СБУ потребує серйозної європейської реформи.

Наливайченко впевнений, від СБУ потрібно негайно прибрати невластиві їй функції, залишити виключно два напрями — це бойовий антитерористичний центр та контррозвідка.

Політик запевняє, у своїй роботі керувався головним — національна безпека, насамперед, означає захист і служіння людям, а не кланам у владі. А результатом роботи спецслужби має бути безпека громадянина, спокійне повсякденне життя людей.

 

Валентин Наливайченко, лідер Руху «Справедливість»

Що треба зробити негайно: по-перше, створити контррозвідку на базі СБУ, по — друге — створити бойовий антитерористичний центр і на тому сказати «стоп». Більше не буде дублювань функцій, більше не буде переслідувань бізнесу, переслідувань журналістів з боку СБУ. Більше того, і контррозвідка, і антитерористичний центр дуже потрібні для захисту права людини на життя.