Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц прийняв Валентина Наливайченка


Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц прийняв лідера Руху «Справедливість», екс-главу СБУ Валентина Наливайченка. Перебуваючи з робочою поїздкою у Дніпрі, Наливайченко повідомив деталі зустрічі.

Він, зокрема, нагадав, що С.Курц був одним із перших високих зарубіжних представників, який, у ранзі міністра закордонних справ, відвідав Україну на самому початку агресії РФ щодо України.

«Як і під час тієї зустрічі 9 березня 2014 року, так і тепер, мене вразила його прихильність до України, обізнаність в нашій внутрішній ситуації, налаштованість допомагати. В особі Себестіана Курца ми маємо надійного друга України», — зазначив В.Наливайченко.

Сторони обговорили широке коло питань: від безпекової і гуманітарної ситуації в анексованому Криму та на окупованих територій України на сході до ключових аспектів допомоги міжнародного співтовариства у протидії агресії з боку РФ, зокрема діяльності місії ОБСЄ, Міжнародного Червоного Хреста.

Валентин Наливайченко висловив Себастіану Курцу вдячність і прохання щодо подальшої підтримки України у протидії російській агресії та надання гуманітарної допомоги українським волонтерським організаціям, серед яких — і Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. М. Пирогова.

Нагадаємо, С.Курц і В.Наливайченко зустрічалися в Києві 9 березня 2014 року.