Валентин Наливайченко: Долучаюсь до підтримки кінострічки «МІФ» про героя Василя Сліпака


У Києві презентували стрічку «Міф» про життя оперного співака та захисника України — кулеметника Василя Сліпака. Він загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера. А вже через два тижні режисери почали підготовку до зйомок фільму.

На прем’єру  завітав і Валентин Наливайченко. Каже, не міг пропустити таку подію, адже від самого початку російської агресії постійно їздить до зони АТО.

«Мої особисті враження й переконання, добровольці взяли в руки зброю, пішли на передову і дали першу відсіч російській агресії. І серед них кулеметник Василь Сліпак — хлопець з унікальним голосом. Вони були фаховими і ефективними в бойових діях і українські військові знали, що ці хлопці ніколи не зрадять», — сказав він в інтерв’ю журналістам.

Валентин Наливайченко закликав не лише подивитися цей фільм, але й підтримати його подальше життя.

Орест Сліпак, брат Василя  сказав, що дуже хотів аби цей фільм став мотивацією для людей, які ухвалюють рішення у країні, щоб на людей, які віддали найдорожче, звернули максимальну увагу.

 

«МІФ» – новий фільм авторів стрічки Добровольці Божої Чоти — The Ukrainians Леоніда Кантера та Івана Яснія. У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Музику для фільму написали одні з кращих композиторів сучасності. Серед яких Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA) та Едуард «Діля» Приступа.