Україна має скористатися виходом російських спостерігачів з СЦКК та залучити у місію міжнародних партнерів


Україна має скористатися виходом Росії зі Спільного центру по контролю і координації припинення вогню (СЦКК) і запросити замість них міжнародних партнерів. Так вважає лідер руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.

“Було російське вторгнення і російська окупація — замість російських офіцерів які, скажемо відверто, там горілку п’ють, можна і треба наполягати на створенні такого центру але з міжнародними спостерігачами.

Від Франції, Німеччині, США, Канади та інших ключових міжнародних партнерів, які готові підтримати Україну проти російської агресії”, — заявив політик в ефірі каналу 112.ua.

На переконання Наливайченка, тоді місія буде дієвою та професійною.

“Щоб нарешті спостерігали професійно за режимом припинення вогню, не скоєння військових злочинів, щоб нарешті були повернуті українські заручники.
Я пам’ятаю в грудні 2014 ми повернули 150 людей додому. Це обов’язково потрібно зробити перед новим роком. Це долі людей” , — зазначив він.

Валентин Наливайченко вважає, що перед тим, як запросити на Донбас міжнародну миротворчу місію, має приїхати оціночна, склад якої може запропонувати сама Україна.

Нагадаємо, Спільний центр по контролю і координації припинення вогню (СЦКК) — група з контролю за дотриманням мінського протоколу, в яку входять представники української та російської сторін, а також бойовиків ОРДЛО. Центр розпочав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.