Преступлениями против Майдана должен заниматься народный трибунал


Любопытно, что еще три года назад в Украине предлагали создать специальный трибунал с новыми судьями, который занимался бы преступлениями против Майдана и вообще деятельностью Януковича. Говорил об этом Валентин Наливайченко.

Трибунал тогда не создали, ну и справедливых приговоров до сих пор не видно. А вот сейчас еще можно пойти по такой схеме с новым специальным судом? Или шанс уже упущен, и можно надеяться только на существующие суды? Мы задали этот вопрос самому Наливайченко, и вот что он ответил.

«Я переконаний, що створення окремого суду народного трибуналу залишається і було важливим і залишається зараз. Чому я так переконаний? Тому що величезна робота слідчих і треба відзначити, що управління в Генеральній прокуратурі під керівництвом пана Горбатюка зібрало тисячі і тисячі свідчень. Важливих процесуальних документів. Так само, як і адвокати Небесної сотні, адвокати інших жертв Революції Гідності, які брали участь тоді всі разом з нами в січні, лютому 2014 року до цього в 13 році. Всі вони волають і вимагають справедливості.

Справедливість може і має бути встановлена на відкритому суді, на відкритому трибуналі, де мають бути зведені всі провадження, заслухані і показані українцям і всій світовій громаді. Всі докази зібрані, всі свідки, всі обвинувачені у вигляді величезного, але відкритого, такого знаєте справедливого процесу в нашій країні», — считает лидер движения «Справедливость» Валентин Наливайченко.

Подробиці