У сучасному глобалізованому світі немає великих і маленьких держав


В цьому переконує Естонія, де ми з командою «Справеливості» працювали цими днями на запрошення наших естонських партнерів.

Найсучасніші інформаційні технології, електронне урядування, надання електронних послуг населенню і кібербезпека — ось три сфери, де Естонія не лише досягла величезного успіху, але й є визнаним європейським і світовим лідером, та готова ділитися власним досвідом з Україною.

Про це домовились із представниками правлячої коаліції естонського уряду.

В Естонії сьогодні успішно функціонують та визнані усім світом, як найефективніші, такі дві програми: «держава-сервісний центр для громадян» та «електронний уряд.

Представники «Справедливості» дізналися, як організовано та діє в Естонії електронне урядування, усі електронні урядові та муніципальні послуги для громадян, зокрема на митниці, у питаннях податків, електронне голосування на виборах, електронні програми сприяння підприємництву, цифрові технології сприяння вільному руху товарів та послуг, самоврядування на рівні територіальних громад.

Переконаний, такі програми життєво необхідно запровадити в Україні — сучасні технології позбавляють корупції в уряді та перетворять чиновників на сервісний центр для громадян.

Запровадження в Україні електронного урядування та мінімізація залежності громадянина від чиновника — один з ключових пунктів програми «Справедливості», за втілення якого будемо відповідати перед людьми!