Закликаю Верховну Раду невідкладно ухвалити законопроект 6202 про соціальний захист добровольців


Разом із Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова Громадсько-політичний Рух «Справедливість» закликає Верховну Раду невідкладно ухвалити законопроект 6202 про соціальний захист добровольців.

Треба ухвалити законопроект 6202 та надати статус учасника бойових дій медикам-волонтерам та добровольцям, які не увійшли до підрозділів ЗСУ, відповідно, забезпечити їх соціальним захистом.

Ці люди йшли воювати практично без зброї, здобували її подекуди просто у боях із ворогом. Тепер влада має забезпечити їх та їхні родини усім необхідним.

Мета законопроекту 6202 — привести українське законодавство у відповідність до конституційних вимог щодо рівності всіх людей у їхніх правах, усунути дискримінацію через надання всім, хто безпосередньо брав участь в АТО, мати статус УБД та користуватись відповідними соціальними пільгами. Необхідність його прийняття зумовлена, в першу чергу, нагальною потребою підтримати медиків-волонтерів та добровольців, які першими стали на захист країни в 2014 році.