Пряма лінія з глядачами NewsOne


Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко відповів глядачам телеканалу Newsone у прямому ефірі. Запитували, про проблеми львівського сміття через призму національної безпеки країни, про зустріч президентів Порошенко-Трампа, про майбутні вибори. За браком часу, деякі питання залишилися поза відповіддю. Тож політик дав інтерв‘ю глядачам особисто. 

Питання:  — Чи можуть антикорупційні органи робити навмисні помилки?

Олександр, Северодонецьк.

Відповідь: Олександре, переконаний, що навмисні помилки правоохоронців – це корупція “перевертнів в погонах” або правоохоронців. Замість того, щоб захищати людей, навмисно фальшують справи, займаються здирництвом та імітують роботу. Такі «кадри» людям не потрібні у новостворених антикорупційних органах.

Питання:  —  Як нашій країні вибратися з «корупції у владі»?

Юрій з Боярки (Київська обл.)

Відповідь: Юрію, вважаю, що з порочного кола корупції у владі нам вкрай необхідно вирватися. Для цього потрібно жорстко відокремити владу від бізнесу. Ключове для нас законодавчо закріпити: чиновники, починаючи з президента – це наймані працівники, яких обирав народ для виконання певних завдань — для спрощення і покращення нашого життя та роботи.

Якщо хтось займається бізнесом – вони обрали свій шлях і не мають бути у владі. Тільки такий підхід дасть можливість прориву з цього замкнутого кола корупції. Сьогоднішня влада сформована і діє за принципом кулуарності та самозбагачення. Саме тому українці не мають гідної роботи, зарплати та пенсії.