Процедура перетину західного кордону України нашими громадянинами на автомобільному транспорті є суцільним приниженням і має бути суттєво вдосконалена


Такі висновки після відвідання Львівщини і Закарпаття.

Це дуже добре, що Європейський Союз відкрив двері для українців, скасувавши візи, але недостатня кількість переходів з країнами ЄС, передусім Польщею, Угорщиною та Румунією, відсутність якісних і широких доріг та слабкий менеджмент на самих переходах перетворюють процес в’їзду українців до країн ЄС на неабияке випробування.

Україна має порвати з радянською традицією приниження власних громадян на кордоні. Наші прикордонники і митники мають працювати для людей, а не навпаки.

Людей не треба виганяти з автівок і автобусів для перевірки: віддав у віконце паспорт — одержав штамп — їдеш далі. Є потреба — авто ставиться набік і проводиться перевірка. Українці не повинні чекати годинами в довжелезних колонах на десятки чи навіть сотні машин.

Українська влада у питаннях покращення ситуації на західних кордонах нашої держави має діяти синхронно із європейськими партнерами. А саме: створити комфортні умови для українців і розвантажити кордон.

Треба відкрити більше десяти додаткових переходів. Західні європейці до цього готові.

Справа — за українською владою.